Site pictogram happyfactory.nl

Straks weer naar kantoor: doe dit als werkgever voor je personeel

Ben jij werkgever en heb je personeel in dienst? Dan ben je in deze tijd genoodzaakt om iedereen thuis te laten werken. Uiteraard slaat iedereen zich er goed doorheen door middel van digitale meetings. Daarnaast worden belangrijke zaken via de e-mail doorgestuurd. Toch zou het lekker zijn als iedereen weer binnenkort bij elkaar mag komen. Dankzij het vaccin zit dat er ook weer aan te komen. Wat kun je doen als werkgever om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen? Lees het in onderstaande tips.  

#1 Organiseer een personeelsfeestje

Let op: organiseer alleen een feestje als het niet meer tegen de regels is. Het is nog een beetje vroeg om het er nu al over te hebben, maar stiekem kijken je collega’s ook wel uit naar een feestje. Pak dan vooral lekker groots uit met een cocktailbar op locatie. Vooral lekker in de zomer als alles weer open mag. 

#2 Koffie is altijd goed 

Het feestje laat vast nog even op zich wachten. Maar waar je als werkgever wel mee kan beginnen is weer een koffiemachine huren. Nederlandse werknemers zijn zo’n beetje de grootste koffiedrinkers ter wereld. Dus eigenlijk ontkom je er niet aan. Iedereen wordt blij een bakkie pleur in de ochtend. 

#3 Plan masterminds of feedback sessies 

In groeiende bedrijven voelen de teamleden onderling een sterke verbinding. Als je je medewerkers bij elkaar brengt merk je dat terug in je cijfers. Die groei en verbondenheid kun je realiseren met feedback sessies. Sta jezelf en anderen toe om feedback te geven en te ontvangen. In het begin is dat misschien oncomfortabel. Uiteindelijk word je er een veerkrachtiger en sterker persoon van. Ook dat merk je weer terug in je rol als leider van een bedrijf. 

#4 Zorg voor een regelmatige teamdag 

Een teamdag hoeft niet met toeters en bellen te worden gegeven. Het kan ook een geplande kantoordag zijn. Spreek met iedereen af dat ze in ieder geval die dag op kantoor zijn. Wil je er toch een happening van maken? Dan kan die cocktailbar op locatie altijd nog. De koffiemachine huren is sowieso een must. 

#5 Plan 1-op-1 gesprekken in 

De werknemers als individu zijn ook ontzettend belangrijk. Vraag je personeelsleden naar hun talenten, groeiplannen en creatieve ideeën voor jouw bedrijf. Zie dit niet als een aanval, maar als gratis coaching van mensen die in je bedrijf werken. Ook hier kun je zeker van leren. 

Mobiele versie afsluiten