Site pictogram happyfactory.nl

Hoefbevangen paarden voorkomen

hoefbevangen

Een blij paard staat gelijk aam een blij baasje. Helaas kunnen er met zowel het baasje als het paard af en toe dingen mis gaan. Iets wat vaak voorkomt bij paarden is hoefbevangenheid.  Wanneer een paard hoefbevangen is kan dat een enorm vervelende (en zielige) tijd zijn voor beiden. Als een paard hoefbevangen is komt dat door een ontsteking in de hoeven. Door vocht tussen de hoefwand en het hoefbeen kan het ontzettend  veel pijn gaan doen. Een hoefbevangen paard is dus het laatste dat je wilt hebben.  Om jou en je paard te helpen om dit te voorkomen, vind je in deze blog een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw paard een zo klein mogelijke kans heeft op het oplopen van hoefbevangenheid.

Geen hoefbevangen paard door goed voer

Het voorkomen van een hoefbevangen paard begint bij de voeding. Als je er in de eerste instantie voor zorgt dat jouw paard volgens een voedingsplan eet, verklein je de kans al enorm. Paarden kunnen namelijk hoefbevangenheid oplopen door een teveel aan suikers in het voer. Dat wil dus zeggen dat je er voor moet zorgen dat de voeding zo min mogelijk suikerrijk voedsel bevat. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het paard niet op de wei te laten staan. Ook in gras zit er namelijk een grote hoeveelheid aan suikers. Door niet zomaar alles te laten eten, help jij je paard een gezonde voeding te eten. Een mooie bijkomstigheid is dat je ook nog eens de kans  op een hoefbevangen paard verkleint. Voer is dus ontzettend belangrijk voor iedereen die zijn of haar paard zo gezond mogelijk wilt houden.

 

Voer voor een goed immuunsysteem

Online kun je altijd goede pakketten vinden om je paard te voeren met voeding die wél goed is. Je weet zo precies wat je paard binnenkrijgt en dus ook dat het niet te veel suiker is. Een top website voor paard en eigenaar is equillin.eu. Voor iedereen met een paard is het dan ook echt aan te raden om voeding van deze website te halen. Je weet zo in ieder geval zeker dat er geen enkel probleem zal ontstaan door de voeding van het paard. Je hoeft er ook nog eens niet voor naar buiten. Een blij paard en een blij baasje dus!

Andere oorzaken voor een hoefbevangen paard

Voeding speelt een grote rol als het gaat om de gezondheid van een paard, maar ook een zwangerschap brengt (net als bij mensen) de nodige problemen met zich mee. Een pas bevallen merrie kan namelijk ook hoefbevangen worden als zij is bevallen van een veulen en  de nageboorte te lang op zich laat wachten. In dit geval is het dan ook zeker aan te raden om meteen een  arts erbij te halen.

Mobiele versie afsluiten