Site pictogram happyfactory.nl

Op vakantie in eigen land? Goed idee! 5 redenen én de beste tips voor een vakantie in Nederland 

Wanneer je aan vakantie denkt, dan denk je misschien in eerste instantie aan een zonvakantie in het buitenland. Vaak vergeten mensen hoe mooi het land waarin ze wonen eigenlijk is. Dit is voor Nederlanders niet anders! Ons land heeft tal van mooie plekken waar je heerlijk van je vakantie kunt genieten. Of je nu kiest voor een ontsnapping van de stedelijke drukte en de mooie natuur opzoekt in Friesland, Drenthe of op de Veluwe, of dat je kiest voor een heerlijke strandvakantie in Zeeland, Nederland heeft het allemaal. Daarnaast heeft op vakantie gaan in eigen land grote voordelen! Ben je benieuwd welke? Lees dan snel verder, want in dit blog lees je de voordelen én de beste tips voor een heerlijke vakantie in eigen land. 

De voordelen van een vakantie in eigen land

Ga je op vakantie Nederland? Groot gelijk, want dit heeft enorme voordelen. Hieronder worden een paar van de belangrijkste voordelen beschreven. 

  1. Je bent niet lang onderweg en dus in no-time gearriveerd op de bestemming van je vakantie. Zo kun je optimaal gebruik maken van je vakantiedagen! En dat terwijl de vakantiehuizen op de bungalowparken Nederland spotgoedkoop zijn! 

  2. Er is geen sprake van een taalbarrière, waardoor je gemakkelijk met iedereen kunt communiceren. Per ongeluk het verkeerde gerecht bestellen in een restaurant zal je hier dus niet snel gebeuren! 

  3. In Nederland kun je in ieder seizoen genieten van een heel ander soort vakantie. Is het zomer? Pak dan een heerlijke vakantie aan de kust in Zeeland. Wil je lekker uitwaaien in het voorjaar? Bezoek dan zeker het mooie Texel of Ameland. Is het winter? Dan is het Limburgse heuvellandschap enorm mooi. Ga je eropuit in eigen land in de herfst? Boek dan een heerlijk huisje in het bos op de Veluwe. 

  4. Nederland heeft de grootste museumdichtheid van Europa! Houd je van geschiedenis en/of kunst? Dan zit je met een vakantie in eigen land meer dan goed. Er valt hier enorm veel te zien, bewonderen en te leren.

  5. In Nederland zijn er erg veel leuke steden waar je heerlijk kunt shoppen, gezellig kunt tafelen en zelfs lekker op stap kunt. Bezoek op je volgende citytrip dan ook zeker eens Groningen, Maastricht of Leiden! 

Hieronder vind je een overzicht van de mooiste plekjes waar jij kunt genieten van een heerlijke vakantie in eigen land:

Mobiele versie afsluiten