Happyfactory

Balans: De weg naar geluk

Ben ik in balans? Dat is de vraag die ik mijzelf een aantal jaar geleden stelde. Ben ik gelukkig met mijn leven en staat de balans waarin ik nu ben gelijk met mijn mate van gelukkigheid? Die vraag vond ik toen erg lastig te beantwoorden. Aan de ene kant zou ik alleen maar gelukkig willen zijn. Maar aan de andere kant, zonder ongeluk waardeer je het geluk misschien veel minder. Precies daarom is het van belang om de juiste balans te vinden. Hoe je deze balans vindt en wat deze balans precies inhoud. Daar vertel ik je graag meer over!

Wat is de juiste balans?

Om de juiste balans te vinden zal er een negatief en een positief element moeten bestaan. Is het prachtig weer, dan is dat heerlijk maar is het te lang mooi weer dan wordt het te normaal. Of door het prachtige weer kan de droogte voor problemen zorgen. Waar je eerst een hekel had aan de regen, ben je nu blij dat er verfrissende regen komt. Daaropvolgend ben je ook weer blij als de zon weer gaat schijnen. De balans is een continu samenspel tussen positieve en negatieve elementen. Het ene element versterkt het ene en omgekeerd. Door de balans te vinden zul je in aanvankelijk negatieve dingen, positieve kanten zien en in aanvankelijk positieve dingen, negatieve kanten zien.

Hoe vind je de juiste balans?

Het vinden bij de juiste balans begint bij het bewust worden van negatieve en positieve aspecten. Door je hiervan bewust te worden leer je nieuwe manieren van denken en reageren. In plaats van negatief te reageren op ervaringen die tegenzitten ga je zoeken naar de positieve kanten van deze ervaringen. Door je aandacht te leggen op balans zal je een stabiel gevoel van geluk ervaren. Soms is het lastig om de balans te vinden en deze te behouden. Maar dit is soms ook wel eens goed, door uit de balans te stappen wordt je opnieuw uitgedaagd. Deze uitdagingen kunnen zorgen voor hernieuwde energie en je kunt weer hier weer lering uittrekken. Door de uitdaging aan te gaan kom je alleen maar sterker in je balans terug. Wees je bewust van de stappen die je onderneemt en de keuzes die je maakt. Leer van je stappen en je keuzes en neem alles mee in jouw proces naar geluk. Verder is het bij balans belangrijk om een weg te vinden die voor jou werkt. Wanneer je de weg hebt gevonden zorgt deze balans voor meer rust in je leven, een gezond lichaam en leuke sociale contacten. Heb jij vragen over hoe jij in balans kunt komen, stuur mij dan een berichtje via de contactpagina!

Be Happy! 🍀