sloep huren
Leisure

Helemaal happy van een sloep huren

Wanneer het zonnetje weer doorbreekt wil ik nog wel eens een sloep huren. Lekker met een bootje over het water met een groepje vrienden. Een sloep huren kan heel leuk door de grachten van een stad, maar is ook zeker geschikt om in de natuur te doen. Een eigen boot is helaas niet haalbaar, maar een sloep huren is dat natuurlijk wel! Zo kun je toch genieten van een dagje op het water, zonder dat je zelf een eigen boot hoeft te kopen en onderhouden. Als je het leuk vindt om zelf te varen kan dat in veel gevallen, maar ook als je met een schipper wilt meevaren is dat mogelijk.

 

Wat onderscheidt een sloep?

Een sloep is een relatief kleine en platte boot die tegenwoordig voor de pleziervaart gebruikt wordt. Van oorsprong worden sloepen gebruikt als extra bootje, om passagiers van een groot schil aan wal te brengen. Vandaag de dag kun je een sloep huren of kopen om op een zonnige dag de Hollandse wateren op te gaan. Dat het zonnetje schijnt is dan wel belangrijk, aangezien een sloep meestal niet overdekt is. Sloepen worden van hout, maar tegenwoordig voornamelijk van polyester of aluminium gemaakt. Een sloep is niet gemaakt om snel mee te varen, meestal is de snelheid beperkt tot zo’n 12 kilometer per uur. Wil je meer actie op je boot? Dan kun je beter een snellere speedboot, dan een rustige sloep huren.

Een sloep huren voor een dagje op het water

Je kunt een sloep huren in verschillende groottes. Met een klein sloepje kun je met een paar mensen op pad, terwijl er ook grote sloepen zijn die plek hebben voor wel 40 personen. Ook als je met een grote vriendengroep of familie wilt gaan varen is een sloep dus een goede optie. Je kunt in veel gevallen zelf de sloep besturen, ook als je geen vaarbewijs hebt. Wil je liever in alle rust genieten van het varen, zonder de boot te hoeven besturen? Dan kun je uiteraard ook een sloep huren mét schipper.  Houd bij het huren van een sloep rekening met de kosten voor benzine. Sommige verhuurders verhuren de sloep inclusief benzine, terwijl anderen hier extra kosten voor in rekening brengen. Heb je voorkeur voor een specifieke vaarroute? Geef dit dan van tevoren aan! Alles goed geregeld? Dan hoef je alleen nog te zorgen voor een gezellige groep vrienden, een goedgevulde koelbox en te duimen voor stralend weer.

 

Reacties uitgeschakeld voor Helemaal happy van een sloep huren