Teambuilding
Work

Een Escape Room als teambuilding uitje

Is jouw afdeling of commissie toe aan een stukje teambuilding? Een Escape Room is een van de leukste manieren om samen raadsels op te lossen, en elkaars kwaliteiten beter te leren kennen. In een themaverhaal moeten jullie samenwerken om originele oplossingen voor raadsels te vinden en met zijn allen de uitgang te bereiken.

Hoe werkt teambuilding in een Escape Room

Escape Rooms vind je tegenwoordig in de meeste steden, en zijn soms samen met andere teambuilding arrangementen te boeken. In een Escape Room word je met je team opgesloten in een ruimte. Vaak bestaat die uit meerdere kamers, die zijn aangekleed en uitgerust met objecten binnen een bepaald themaverhaal. Bijvoorbeeld de villa van een gangster, een oude boerderij, of zelfs een Middeleeuws kasteel. De organisatie van de Escape Room speelt vaak toneel en laat je door middel van informatiekaarten, filmpjes en afbeeldingen zien wat er aan de hand is. Wat het verhaal ook inhoudt, de essentie is dat je binnen een uur of een andere bepaalde tijd je uitweg moet hebben gevonden uit het complex. Om dat te doen moet je heel verschillende raadsels oplossen. Bijvoorbeeld: objecten in elkaar puzzelen, sleutels vinden, een lasershow of schaduwspel bedienen, of de juiste ingrediënten voor een chemisch brouwseltje zoeken.

Waarom is een Escape room goed voor teambuilding

Om te beginnen zijn de puzzels van Escape Room vaak erg origineel en ingewikkeld. Dat daagt mensen uit om hardop samen na te denken over mogelijke oplossingen. Daarbij leer je om onder druk samen te werken, en kom je erachter hoe creatief de mensen in je team kunnen denken. De spanning die veroorzaakt wordt door de beperkte tijd zorgt voor een mengsel van stress en grote inzet bij de deelnemers. Het oplossen van ingewikkelde raadsels geeft jou een team een enorme kick en zorgt ervoor dat je regelmatig samen staat te juichen. Na afloop heb je waarschijnlijk meer waardering gekregen voor het enthousiasme en de creatieve geest waarmee je collega’s of vrienden zich op de Escape room hebben gestort.

Een Escape Room arrangement boeken

Escape Rooms worden vaak georganiseerd door entertainmentbureaus. Meestal het ook mogelijk om daar een drankje te drinken of te lunchen. Ook kan je na de Escape Room eventueel andere spellen spelen, zoals Airsoft of glow-in-the-dark golf. Omdat het verschijnsel steeds groter wordt, ontstaan er steeds meer creatieve en originele Escape Rooms. Zoek even online – waarschijnlijk is er ook eentje in jouw buurt!
Teambuilding

Reacties uitgeschakeld voor Een Escape Room als teambuilding uitje