Work

3 praktisch tips om je bedrijf goed te laten lopen

Heb je een eigen bedrijf en wil je verder groeien of kom lukt het maar niet om je business van grond te krijgen? Dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheden en de hulpmiddelen die je kan inzetten. Het is belangrijk om niet maar alleen te kijken hoe je bepaalde dingen zelf kan oplossen, soms is het slimmer en efficiënter om bepaalde zaken op te besteden. Dit kan je op verschillende manieren doen en het is belangrijk om deze verschillende manieren voor jezelf uit te zoeken. In deze blog nemen we je mee in een aantal zaken die je kunnen helpen om je bedrijf verder te laten groeien.

Begin bij de basis

Het kiezen van een bedrijfsnaam kan erg moeilijk zijn. Misschien heb je verschillende ideeën over de bedrijfsnaam, maar is deze duidelijk en gemakkelijk te begrijpen? Een goede bedrijfsnaam trekt gemakkelijk de aandacht van mensen en kan de informatie van jouw bedrijf benadrukken bij potentiële klanten. Als je een freelancer bent of een dienstverlener, mag je natuurlijk ook je eigen naam als bedrijfsnaam gebruiken. Kun je een willekeurige naam verzinnen? Ja, maar je bent aan bepaalde regels gebonden. De naam die je wilt gebruiken, mag bijvoorbeeld niet te veel lijken op de naam van een concurrent. Ook zijn misleidende namen niet toegestaan. Het is daarom altijd slim om met meerdere mensen te sparren over je naam.

Uitbesteden van bepaalde zaken

Wanneer je als ondernemer een eigen bedrijf hebt is het belangrijk om niet alles zelf te willen doen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van je kantoor, je kan dit beter uitbesteden dat je dit zelf gaat doen. Huur bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf in. Je kan ook een afvalbak huren waardoor je geen omkijken meer hebt wanneer en door wie de afvalbak geleegd moet worden.

Zakelijk rekening openen

Nu jouw bedrijf kan starten, kan je klanten werven en met je bedrijf doen wat je wilt. Klanten moeten betalen voor de producten of diensten die je levert, waarvoor je een zakelijk account nodig hebt. Met een zakelijke rekening kan je onderscheid maken tussen privé-inkomen en zakelijk inkomen, maar je hebt daarbij ook goed inzicht in je financiële situatie. Daarnaast kan je gemakkelijker koppelingen maken tussen verschillende tools met je rekening zodat je privé en zakelijke kosten goed kan regelen. Het is hierin belangrijk dat je goed kijkt wat voor zakelijke rekening er bij je past. Je kan dit gemakkelijk online vergelijken.

Reacties uitgeschakeld voor 3 praktisch tips om je bedrijf goed te laten lopen