Work

Voortaan geen rugklachten meer op het werk

Er zijn een hoop dingen waar je blij van kan worden. Werk je bijvoorbeeld in een magazijn of ander onderdeel van de logistieke sector? Moet je regelmatig grote en zware dozen sjouwen? Dan kun je erg happy worden van een handig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je geen rugklachten meer hebt. Zelfs heb ik een tijdje gewerkt in een groot magazijn. Ik heb daar een hoop lol gehad. Helaas heb ik een slechte rug eraan overgehouden. Geloof me, daar wordt je niet zo happy van. Dus werk jij ook in een magazijn waar veel getild wordt? Lees dan snel verder! Ik vertel je vandaag hoe ik ervoor zorgde dat mijn nieuwe collega’s geen rugklachten meer zouden krijgen door het werk.

Verkeerd tillen als oorzaak

Het menselijk lichaam kan al gauw mankementen oplopen. Wanneer je bijvoorbeeld op dagelijkse basis handmatig moet tillen en dragen, dan is de kans groot dat jij binnen de kortste keren met een zere rug thuis zit. Dat is natuurlijk helemaal niet fijn. Daar wordt je zeker niet happy van. De oorzaak van de rugklachten heeft te maken met het tillen. Ten eerste tillen veel mensen verkeerd. Mensen gaan automatisch vanuit hun rug tillen. Dat moet je dus niet doen. Het is beter om vanuit je benen te tillen. Door de juiste houding aan te nemen tijdens het dragen, kun je de kans op rugklachten al aanzienlijk kleiner maken.

Onmisbare hulpmiddelen

De tweede oorzaak zit in het feit dat veel mensen handmatig zware voorwerpen moeten tillen en dragen. Je zou kunnen stellen dat dit eigenlijk niet meer van deze tijd is. Er zijn zo ontzettend veel goede alternatieven. Neem bijvoorbeeld steekwagens. Zo’n handige steekwagen is echt een onmisbaar hulpmiddel wanneer je dagelijks moet tillen. Bij mij in het magazijn hadden ze helemaal geen steekwagens. Alles werd gewoon nog met de hand gedragen. Nadat ik meerdere keren met een zeer pijnlijke rug thuis zat, besloot ik mijn chef werkplaats hierop aan te spreken. Niemand werd op deze manier happy op werk.

De chef werkplaats was in eerste instantie sceptisch. Hij vond steekwagens een sta-in-de-weg en zag meer nadelen dan voordelen. Ik wist hem gelukkig wel te overtuigen. Hij wist namelijk niet dat er vandaag de dag werkelijk voor elke werkvloer en werksituatie een geschikte steekwagen te vinden is. Voor de autobedrijven zijn er steekwagens waarmee je perfect banden kan opstapelen en vervoeren. In de bouwmarkten is een steekwagen met een vergroot plateau juist erg gewild. Toen mijn chef werkplaats zich realiseerde dat er meer voordelen waren van steekwagens dan nadelen, heeft hij direct een paar exemplaren besteld. Binnen een mum van tijd waren de steekwagens binnen en kon iedereen weer happy aan het werk!

Reacties uitgeschakeld voor Voortaan geen rugklachten meer op het werk