Badkamerspiegel
Blog

Helemaal happy in je eigen badkamer

Als er één plek in je huis is waar je je extra kwetsbaar kunt voelen, dan is dat wel in je badkamer. Je bent daar vaak naakt, en als je van dat nare, felle licht hebt, dan zie je ook nog eens ieder bobbeltje, randje en andere dingen waar je misschien wat ontevreden over bent. Dat licht kun je natuurlijk gemakkelijk aanpassen. Dimbare lampen erin en dat probleem is opgelost. Maar soms heb je juist wat meer licht nodig dan anders. Bijvoorbeeld als je je wenkbrauwen gaat epileren. Dan is een badkamerspiegel met een vergrotende factor en extra licht wel aan te raden. Deel je de badkamer met je hele gezin? Dan is een douchepaneel wel fijn. Je hebt dan toch nog wat privacy.

Richt je badkamer helemaal naar jouw zin in

Als je, zoals ik, alleen woont, heb je dus alle vrijheid om te doen en te laten met je badkamer wat je wilt. Ik vind het bijvoorbeeld fijn als de spiegel iets meer naar voren staat. Zo kan ik mezelf ook nog zien als ik mijn lenzen niet in heb. Daarom heb ik gekozen voor een kastje met een spiegel op de deur. Heb ik gelijk opbergruimte voor al mijn make-up, crèmes en wattenschijfjes. Het kastje dat ik onder mijn wastafel heb geplaatst is dan weer een handige voorraadkast voor shampoo, crèmespoeling, tandpasta en douchefris. Ik koop die spullen altijd groot in, en dan is het wel fijn als ik ze in de badkamer kwijt kan.
Badkamerspiegel

Deel je je badkamer met een andere volwassene?

Dan is het wel fijn als jullie allebei jullie eigen plek hebben in de badkamer. Hoe romantisch het ook lijkt, samen tandenpoetsen boven één wasbak gaat toch echt vervelen. Ieder een eigen plek met ruimte voor de eigen verzorgingsproducten is dan ideaal. Je loopt elkaar dan tijdens het spitsuur ’s ochtends niet in de weg. Dat komt je relatie zeker ten goede!

Is er (maar) een badkamer voor het hele gezin?

Dan wordt douchen, in bad gaan, tanden poetsen en toiletteren een hele logistieke aangelegenheid. Wanneer de kinderen nog klein zijn maakt het over het algemeen niet uit wie wanneer in de badkamer is, want één van de ouders is er dan toch bij. Maar zijn de kinderen wat groter, dan gaat de badkamer voor onbepaalde tijd op slot. Het is dan fijn als ieder gezinslid minimaal een eigen plankje heeft om de spullen op te bewaren. Ook eigen handdoeken, in verschillende kleuren, geven dan duidelijkheid.

Reacties uitgeschakeld voor Helemaal happy in je eigen badkamer