Blog

Een babyshower organiseren: Hoe maak je de toekomstige moeder happy?

Ben jij door de ‘mommy-to-be’ aangewezen om de babyshower te organiseren? Of doe je dit vrijwillig uit liefde voor haar? Hoe graag je deze taak ook op je wilde nemen, het organiseren van een babyshower is niet makkelijk. Er komt veel meer bij kijken dan je misschien zou denken en daarnaast kunnen zwangere vrouwen ook flink wat eisen hebben. Lees hier hoe je voorkomt dat je gek wordt en een onvergetelijke babyshower organiseert.

De gastenlijst en cadeautjes

Het eerste waar je over na zal moeten denken is wie er allemaal naar deze dag mogen komen. Als je zwangere vriendin op de hoogte is van de babyshower, kun je haar natuurlijk best inschakelen om hiermee te helpen. Zij weet natuurlijk het beste wie ze erbij wil hebben en wie niet. Mocht het een verrassing zijn, dan zou je eventueel haar moeder of andere vriendinnen kunnen vragen om je te helpen. Het belangrijkste is dat al haar beste vriendinnen en belangrijke familieleden erbij zijn. Als je dit geregeld hebt, dan zit het wel goed. Het is natuurlijk ook de bedoeling dat de aanwezigen cadeautjes meenemen. Maak van te voren een cadeaulijst om te voorkomen dat mensen met allerlei onnodige dingen aan komen zetten. Geloof me, ik heb de raarste dingen voorbij zien komen. Zo heb ik bijvoorbeeld een keer een ‘drinkfontein kat‘ of een nintendo voorbij zien komen. Hier heb je natuurlijk niks aan voor je nieuwe kindje. Zorg dus dat je een lijst met cadeau ideeën klaar hebt liggen waar de aanwezigen uit kunnen kiezen.

Spelletjes

Een babyshower hoeft heus geen drukke kermis te worden, maar een paar baby-gerelateerde spelletjes zijn altijd leuk. Zo kun je bijvoorbeeld een spel maken waarin de gasten de uitrekendatum van de baby kunnen raden. Een ander idee is om een wedstrijdje luier aantrekken te organiseren. Leg twee babypoppen naast elkaar met luiers en laat twee gasten strijden om wie de baby als eerste aangekleed heeft.

Schattige snacks

Bij een babyshower hoort natuurlijk beschuit met muisjes. Daarnaast zijn er nog veel andere leuke snack ideeën die bij een babyshower passen. Neem vooral een kijkje op pinterest voor inspiratie. Zelf vind ik cakepops of cupcakes altijd erg leuk en deze kun je makkelijk versieren met lichtroze en lichtblauwe versieringen. Wil de aanstaande moeder van dit feestje ook meteen een ‘gender-reveal’ maken? Dan zou je een taart kunnen bestellen die aan de binnenkant roze of blauw is, afhankelijk van het geslacht van de baby. Op het moment dat de taart wordt aangesneden, zal iedereen dan weten of het een jongetje of meisje wordt.

Reacties uitgeschakeld voor Een babyshower organiseren: Hoe maak je de toekomstige moeder happy?