Gamingstoel
Blog

Een gamingstoel die elke euro waard is

Gamen is je passie en een groot deel van je vrije tijd breng je door voor de tv of achter de pc. Als je zoveel uren op een dag besteedt aan gamen, dan kan een gamingstoel je spel een stuk plezieriger maken. Van lang op de bank hangen en gamen krijg je een pijnlijke rug en een bureaustoel is er ook niet voor gemaakt om op deze manier je tijd door te brengen.

Maar wil je een gamingstoel aanschaffen, dan komt er stiekem nog heel wat bij kijken.

Verschillende soorten gamers, verschillende soorten stoelen

De klassieke gamingstoel voor pc-gamers is geïnspireerd door racestoelen; ergonomisch gevormd om comfort te bieden aan urenlang gameplezier. Het design is overgenomen uit de autosport en zal je ook hetzelfde sportieve gevoel geven.

Er zijn ook gamestoelen die meer weg hebben van een schommelstoel en die meer een loungegevoel dan een sportief gevoeg teweegbrengen. Een andere naam is een multimediastoel en hebben ingebouwde speakers en audioverbindingen. Je console kun je er rechtstreeks mee verbinden en het geluid door de stoel laten spelen. Je zet deze stoel voor de tv en biedt daarmee de grootst mogelijke ontspanning.

Daarnaast worden er ook nog echte racestoelen verkocht die specifiek bedoeld zijn voor de echte racegamers. Deze stoelen zijn er voor gebouwd om gebruik te maken van een racestuur en hebben een standaard voor pedalen.

Aan welke eisen voldoet de beste gamingstoel

Als je weet welk soort gamingstoel je wilt aanschaffen, dan wil je graag de best mogelijke stoel met de perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Je wilt er urenlang per dag inzitten en er bovendien jarenlang plezier van hebben. Er zijn vier belangrijke punten waar je op moet letten als je een gamingstoel aanschaft.

  • Stevigheid

De meeste gamers zijn vaak uren per dag aan het gamen en brengen urenlang door op een stoel. Een stevige stoel die na verloop van tijd piept, kraakt, rammelt of zelfs onderdelen van afbreekt is niet wenselijk.

  • Functies

Een stoel die helemaal past bij het soort game wat je speelt en die helemaal aan te passen is naar jouw lichaam en jouw houding. Daar doe je jezelf en je rug een groot plezier mee.

  • Kwaliteit

Kijk bij aanschaf goed naar de kwaliteit van de gamingstoel. Een slechte kwaliteit kun je al zien als er zwakke onderdelen gebruikt worden, naden die niet netjes zijn dichtgenaaid, enz.

  • Past perfect

Kies de stoel die perfect past bij jouw lichaam, je lengte en houding.

Een gamingstoel; heb je die nu echt nodig is de grote vraag. Zo’n stoel heeft een flinke aanschafprijs. Maar bedenk wel dat je vaak uren per dag op z’n stoel zit en vraag jezelf af hoeveel je rug je waard is. En kies dan voor de stoel die elke euro waard is!

Reacties uitgeschakeld voor Een gamingstoel die elke euro waard is