houten vloeren
Lifestyle

Houten vloeren zorgen voor een fijne sfeer!

Op een dag kom je voor de mooie keuze te staan een nieuwe vloer uit te zoeken in bijvoorbeeld jouw huis. Een lastige klus volgens velen en misschien is dit ook zo. Om je een beetje wegwijs te maken in het grote aanbod van bijvoorbeeld houten vloeren, zullen in dit blog een aantal aandachtspunten worden behandeld. Voordat we daarmee starten, eerst wat informatie over de verschillende soorten houten vloeren.

Houten vloeren in alle vormen en maten

Alle houten vloeren zijn uniek omdat deze producten natuurlijk zijn. Dit zorgt er voor dat elke vloer zijn eigen uitstraling heeft. Daarnaast kun je ervoor kiezen je houten vloer te verlijmen of zogenaamd te laten zweven. Verschil hierin is de ondergrond waarop deze vloer komt te liggen. Je vloer laten zweven is namelijk niet altijd mogelijk. Naast deze keuze moet je nog een aantal andere belangrijke beslissingen maken voordat je een van de vele houten vloeren kunt kiezen. Zo bestaan er verschillende typen hout met elk specifieke eigenschappen. Vaak is het mogelijk een stuk van een vloer mee te krijgen. Handig om te kijken hoe dit staat in je woonkamer. Zo kan je de verschillende soorten houten vloeren vergelijken zonder dat je gelijk een hele vloer hoeft te kopen. Dit is zeker aan te raden want met de keuze tussen donker of licht hout, egaal of met een motief, gewaxt, geolied of een gelakte vloer is de keuze enorm.

Laat je goed inlichten

Ook is het voor jezelf belangrijk een goed afgewogen keuze te maken tussen een massief houten parket, een multiplank parket of een lamelparket. Verschil zit hem in het aantal lagen waaruit deze houten vloeren zijn opgebouwd. Ook de leeftijd van het hout op moment van fabricage en de hardheid van de houten vloeren speelt een belangrijke rol. Om een logische en goed onderbouwde keuze te maken voor de aanschaf van een nieuwe vloer is het verstandig je goed in te laten lichten door iemand die er verstand van heeft. Zo kun je vaak langskomen in de showroom bij een van de aanbieders. Dit is handig wanneer je gerichte vragen wilt stellen. Ook kun je de verschillende houten vloeren dan beter bekijken, voelen en uit testen hetgeen mij verstandiger lijkt dan zomaar een aankoop te doen via internet. De keuze uit een van de vele houten vloeren is niet zomaar een standaard aankoop. Dit is iets wat je niet elke dat doet. Denk er daarom wat langer over na en koop niet het eerste model dat je ziet.

Reacties uitgeschakeld voor Houten vloeren zorgen voor een fijne sfeer!