Handdoek radiator
Blog

Waar word jij écht happy van? Ik van dit:

Geluk zit in de kleine dingen. Zoals de geur van vers gemaaid gras in de zomer. Een warme handdoek van de handdoek radiator na het douchen. De liefde van mijn vriend. De knuffels van mijn nichtje en neefje. Een buurvrouw die even wat boodschappen voor me doet als ik ziek ben. Het uitzoeken van spullen voor mijn nieuwe huis. Mijn nieuwe huis! Lekker werken en deadlines halen, ook als daaraan wordt getwijfeld. Een dagje weg met mijn moeder. Met enige regelmaat probeer ik stil te staan bij de dingen die mij gelukkig maken. En dat lukt aardig. Ik merk dat ik al van bepaalde herinneringen gelukkiger wordt, zeker als die samen worden opgehaald.
Handdoek radiator

Want geluk kan ook deels in het verleden zitten

Weet je nog? Is de vraag die vooral afgelopen kerstdagen weer veel werd gesteld bij ons thuis. Weet je nog? Dat we altijd gingen kamperen in Nederland met mam en pap? Weet je nog? Dat we vorig jaar met z’n allen naar New York zijn geweest. Weet je nog? Weet je nog? Het blijft een belangrijke vraag die je leert nadenken over hoe het was en hoe je het weer wilt hebben. Nu hoef ik heus niet meer te kamperen in Nederland, hoe leuk dat ook was. En ieder jaar naar New York gaat ook wat in de papieren lopen. Maar weet je nog hoe leuk het was?

Uitkijken naar de toekomst kan ook geluk brengen

Hoe zal mijn nieuwe huis eruit komen te zien? Zullen mijn neefje en nichtje gelukkige volwassenen worden, net als wij? Maar ook dichterbij: vooruitkijken naar een gezellige oud & nieuw. Ik heb daar nu al zin in. Met mijn complete vriendengroep bij elkaar in een grote schuur. Ongeveer 45 personen, hartstikke gezellig. Dat wordt vast, net als in het verleden, weer een gezellig feestje.

Vergeet niet in het nu te leven

Tip van de dag is dan ook om iedere dag drie dingen op te schrijven, bijvoorbeeld in je agenda, die je echt gelukkig hebben gemaakt vandaag. Dat kan om hele kleine dingen gaan. De kat die op schoot kwam liggen terwijl jij achter de laptop zat. Of dat je mooie plant ein-de-lijk is gaan bloeien. Je moet het niet te ver weg zoeken, hou het bij jezelf. Want als jij dit weet vol te houden, zul je zien dat je steeds beter op de details gaat letten. Steeds meer kleine geluksmakers op je pad tegenkomt. Is dat niet iets om happy van te worden?

Reacties uitgeschakeld voor Waar word jij écht happy van? Ik van dit: