Grote maten bhs
Blog

Obesitas  

De afgelopen 27 jaar is er een flinke stijging in het gewicht van de Nederlanders gekomen. In 1990 had ongeveer één op de drie Nederlanders overgewicht. Dit is gestegen tot ongeveer de helft van de Nederlanders in 2017. Over het algemeen komt overgewicht meer voor bij vrouwen maar komt obesitas weer meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Amerika

In Amerika doen ze het ook niet echt goed met het gewicht, ook hier hebben de mensen veel te maken met overgewicht en obesitas. Sinds 1990 is er een meting gedaan en het blijkt dat ongeveer 70% van de bevolking obesitas of overgewicht heeft. Dit is een schokkend getal. Door de velen fastfood ketens en restaurants in Amerika zal het ook lastig worden om dit te gaan verbeteren. Als ze niet snel hun levensstijl gaan veranderen door bijvoorbeeld meer te gaan sporten of beter te gaan eten zal het ernstige gevolgen gaan hebben voor iedereen. Elk jaar overlijden er al duizenden mensen aan overgewicht en dit moet snel gaan veranderen. Er zullen meer sportscholen moeten komen en mensen zullen meer begeleiding moeten krijgen om van hun eetgewoontes af te komen. Het moet niet normaal zijn om elke dag naar de Mac Donalds te gaan of om elke dag een hele zak chips leeg te eten.

Veranderingen in de samenleving

Doordat het aantal mensen met obesitas alleen maar blijft stijgen is het noodzakelijk dat de samenleving mee moet gaan met de tijd. Er zullen veel verschillende aanpassingen gedaan moeten worden. Zo is er sinds twee jaar nu een nieuw programma voor ‘curvy’ dames. Van het welbekende programma Holland’s next top model is nu een andere versie gemaakt namelijk curvy super model. Dit is ook een modellen wedstrijd alleen dan voor dames die een aantal maatjes meer hebben. Ook de kleding merken moeten zich er op aanpassen. Er zullen meer winkels moeten komen met grotere maten kleding. Er zullen meer lingerie winkels moeten komen met grote maten bh’s en ondergoed. Zo zijn er al verschillende webshops en winkels die ook een afdeling hebben voor de mensen met een ‘plus size’. Je merkt dat iedereen het zo normaal mogelijk probeert te maken en ze willen de mensen in praten dat het heel normaal is om een maatje groter te hebben. Ook willen ze meegeven dat je je er niet voor hoeft te schamen. Ik vind wel dat de mensen er voor op moeten passen want over een tijdje is het opeens heel normaal om ‘obesitas’ te hebben terwijl het heel slecht is voor de gezondheid.

Reacties uitgeschakeld voor Obesitas