energie
Blog

Pas jij deze bespaartips voor energie al toe?

Hoe krijg je nu energie, van energie?

De gewoonste en meest alledaagse dingen zijn vaak de grootste kostenposten. Zo ben je (zelfs als je alleen woont) al gauw veel geld kwijt voor de boodschappen. Hetzelfde geldt voor kabel, internet en stroom en gas. Vooral die laatste twee zijn twee belangrijke factoren waar je veel op kunt besparen. In ons blog artikel van vandaag kun je daarom een aantal handige tips vinden om ook te besparen op je energie. Daar heeft iedereen per slot van rekening iets aan!

Wist je bijvoorbeeld dat je enorm kunt besparen op de ‘simpele’ apparatuur in huis? En dan bedoelen we niet enkel de tv op stand-by zetten.

Energie besparen, met spullen!

Mijn opa zei vroeger wel eens: duurkoop is goedkoop. Het duurde niet lang na de aankoop van een tweede (of derde, of misschien zelfs vierde) hands fiets voordat ik doorhad wat hij bedoelde. Die stortte al half in elkaar toen ik er naar keek. Vandaag de dag draag ik die les echter met me mee. Zo heb ik onlangs een vrij prijzige koelkast aangeschaft. Met een groen energielabel, wel te verstaan. Scheelt mee in de portemonnee en het is ook nog een goed voor het milieu. Dat noem ik een win-win. Wist je dat je koelkast namelijk enorm veel energie slurpt wanneer je deze langer dan enkele tellen open laat staan? Je koelkast zal dan een korte periode hard moeten werken om de temperatuur consistent te houden. En dat kost flink wat energie.

Of gewoon met je hele huis

Een goed geïsoleerd huis is tot slot ook een belangrijke speler in de energiebesparing. In een slecht geïsoleerd huis zal je hogere maandelijkse kosten hebben voor het stoken. Veel warmte ontsnapt hier namelijk uit. Gelukkig zijn er oplossingen waarmee je (zeker op de lange termijn) aanzienlijk kunt besparen. Initieel is een investering echter nodig. Bijvoorbeeld in het isoleren van muren en ramen, of het aanbrengen van goede tochtstrips.

…Of toch op zoek naar een andere aanbieder?

Besparen op energie hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wanneer je het internet afstruint vind je tientallen, zo niet honderden goede bespaartips. Gelukkig zijn er ook nog hele laagdrempelige manieren voor de makkelijke consument onder ons. Zo kun je bijvoorbeeld energie gaan vergelijken, om een betere aanbieder en een beter contract te vinden. Zo bespaar je al gauw een paar honderd euro per jaar. Dat ligt uiteraard wel aan jouw unieke situatie.

Reacties uitgeschakeld voor Pas jij deze bespaartips voor energie al toe?