graafmachine huren
Blog

In de tuin werken? Een graafmachine huren!

Dat klinkt misschien wat al te rigoureus als je alleen maar wat wilt gaan snoeien. Dat snap ik wel. Maar voor het grote werk is een graafmachine huren écht geen overbodige luxe. Want stel, je wilt een blokhut neerzetten. Als je dan op zachte grond woont, is het wel verstandig om een fundering neer te (laten) leggen. En waar vind je een fundering? Onder de grond natuurlijk. Dus kun je ervoor kiezen om zelf te gaan lopen scheppen of je kunt een graafmachine huren. Dan ga je natuurlijk altijd voor optie twee. Een graafmachine huren scheelt je veel tijd en je kunt er heel precies mee (laten) werken. Want ik snap best dat je nog nooit op een graafmachine hebt gezeten.

Een graafmachine huren voor het grove werk

Niet alleen bij het uitgraven van een fundering kan een graafmachine huren handig zijn. Het afgraven van je complete tuin (om er daarna nieuwe tuinaarde in te kunnen storten) kan ook een goede reden zijn voor een graafmachine huren. Want er gaan nogal wat scheppen, emmers en kruiwagens oude tuinaarde in zo’n tuin. Zelfs bij een klein oppervlak zal dat je nog niet meevallen. Een graafmachine huren is dan dé oplossing. In een mum van tijd verzet zo’n joekel van een apparaat het werk dat jij in nog geen week voor elkaar krijgt. Een extra voordeel van een graafmachine huren is dat je er veel minder spierpijn aan overhoudt. Ook voor het uitgraven van een vijver is een graafmachine prima geschikt. Je kunt op die manier snel genieten van je vijver, de vissen en natuurlijk een watervalletje links of rechts.

Een graafmachine huren voor precisiewerk

Als er een leiding moet worden ingegraven moet dat best heel precies gebeuren. De leiding moet ook diep genoeg komen te liggen, anders schep je er de eerst volgende keer dat je in de tuin werkt dwars doorheen. Een graafmachine huren kan de oplossing zijn. Met de graafmachine kun je heel precies een sleuf (laten) graven die breed en diep genoeg is. En die, bijvoorbeeld in het geval van een waterleiding, horizontaal ligt of net wat afloop heeft. Het scheelt je een enorm gedoe met zelf scheppen en grond afvoeren. Je kunt met zo’n graafmachine trouwens ook de sleuf weer dicht (laten) maken als de leiding er eenmaal ligt. Natuurlijk check je voor je de sleuf dicht laat gooien wel even of de leiding naar behoren werkt. Maar dát had je zelf al bedacht.

Reacties uitgeschakeld voor In de tuin werken? Een graafmachine huren!