IT outsourcing plaatje
Blog

Wordt happy en flexibel door middel van IT-outsourcing

We zitten in een tijd van economische groei. Als je ondernemer bent zie je vast mooie kansen om nu een aantal groeistappen te maken. Een nieuwe markt die in opkomst is of simpelweg je eigen markt die aan het groeien is. Er zijn altijd wat lastige vraagstukken die komen kijken bij het groeien van je bedrijf. Wanneer personeel aannemen? Hoe financier ik mijn groei? Maar ook hoe regel ik mijn IT zaken. Vaak is IT-outsourcing verstandig om te doen. Met IT-outsourcing breng je namelijk één of meerder IT aspecten onder bij een gespecialiseerd IT bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je zelf de expertise niet meer in huis hoeft te hebben en dat er een gespecialiseerd bedrijf is die kan zorgdragen dat je IT meegroeit met het groeien van je bedrijf. Handig toch?

Wat kan er uitbesteed worden bij IT-outsourcing?

IT-outsourcing kan plaatsvinden op drie gebieden. Je kunt de IT voorzieningen uitbesteden. Je kunt hierbij denken aan het rekencentrum en bijvoorbeeld het werkplekbeheer. Heel handig want de expertise op deze vlakken hoef je dan ook niet meer in huis te hebben. Je kunt ook de IT processen uitbesteden. Je besteedt dan de applicaties uit die nodig zijn om een proces binnen je organisatie te kunnen draaien. Het beheer besteed je dan ook uit aan een specialistische partij. Als laatste kun je ook IT uitbesteden die ondersteunend is aan bedrijfsprocessen. Het meest sprekende voorbeeld hiervan is het voorraadbeheer. Hier is vaak software voor nodig en bij IT-outsourcing kan je dat dus uitbesteden aan een specialistische partij. Binnen je organisatie is het goed om te inventariseren waar je de meeste winst kan behalen met betrekking tot IT-outsourcing. Relateer dat altijd aan je gestelde doelen. Het moet bijdragen aan het realiseren van de gestelde doelen.

Waarom IT-outsourcing

Een aantal redenen hebben we al benoemd. Toch is het goed om de redenen van IT-outsourcing nog eens goed op een rijtje te zetten. De belangrijkste is waarschijnlijk dat je IT zaken uitbesteed aan een specialistische partij die hier dagelijks mee bezig is. Zo gaat je bedrijf veel makkelijker mee in alle snelle ontwikkelingen die er op IT gebied zijn. Op de hoogte blijven van alle IT ontwikkelingen is een grote uitdaging als je er niet dagelijks mee bezig bent. Daarnaast ben je minder kwetsbaar op dit vlak. Als je de expertise zelf in huis haalt is dat vaak beperkt tot één of een klein aantal medewerkers. Gaan die op vakantie of hebben ze een andere baan. Dan komt de continuïteit van je IT gelijk in gevaar.

Reacties uitgeschakeld voor Wordt happy en flexibel door middel van IT-outsourcing