Happyfactorynl-onesies
Blog

Een avond geheel voor jezelf, hoe begin je?

De zonnige dagen komen eraan en voor jet het weet is het alweer tijd voor de grote lente schoonmaak. Maar laten we eerst tijd nemen voor onszelf. Gun jezelf een avond, en misschien wel een weekend, vol rust. Languit op de bank, theetje erbij, filmpje op en wat lekkers om te snoepen. Maar wat heb je nodig om tot rust te komen? Het begint met een paar kleine stappen.

De juiste setting

Begin met het claimen van jouw hoekje op de bank, trek een zachte onesie aan, misschien nog een zacht en warme fleecedeken en het begin is gemaakt. Maak een lijst van de films en series die een must have zijn om te kijken op Netflix en zet ze alvast in jouw lijst. Zo kan je gemakkelijk ontspannen onder het genot van een goede film of serie. Aanraders? Daar kom ik later op terug.

Naast een goede lijst met ijzersterke series en films is het tijd om wat lekkers in huis te halen. Haal je favoriete smaak thee in huis, wat lekkers om te knabbelen en voor in de avond een goede fles wijn. Ben jij van de rode wijn? Ga dan voor een Montepulciano, een echte aanrader onder de rode wijnliefhebbers. Toch liever een witte wijn? Een Pinot Grigio of een Chardonnay doet het altijd goed.

Welk serie of film kies jij?

Netflix heeft een overvloed aan series en films die de moeite waard zijn om te kijken, maar welke is nou echt een aanrader?

Ga jij voor misdaad, criminaliteit en wat spanning? Dan is de documentaire over Ted Bundy een echte aanrader, 4 afleveringen van ongeveer 45 minuten (de laatste duurt 75 minuten) en deze man neemt je in zijn ban. Fascinerend hoe hij in elkaar zit en hoe het proces is verlopen. Liever een iets minder waar gebeurd verhaal? Ga voor Elite, de Spaanse taal komt hierin terug dus buiten de spanning, kan je gelijk een beetje weg zwijmelen.

Wil je lachen en gewoon niet hoeven na te denken? Dan zijn de feel-good series: Modern Family, Fuller House of The Good Place de juiste oplossing. Dit zijn ideale series om een rustig avondje te beleven en niet elk moment hoeft op te letten om het verhaal te kunnen volgen.

Ga je toch liever voor een film? Dan staat er een uitgebreide collectie op Netflix.

Nu hoef je alleen nog maar boodschappen te doen, een lijstje op Netflix te maken en jouw rust momentje komt steeds dichterbij.

 

Reacties uitgeschakeld voor Een avond geheel voor jezelf, hoe begin je?